Dobrodošli u Vašu agenciju za nekretnine!

Energetski certifikat

U Republici Hrvatskoj od 1. srpnja 2013.energetski certifikat mora imati svaka zgrada odnosno njezina samostalna uporabna cjelina koja se gradi ili prodaje. Zgrade, stanovi, uredi i drugo, koji se daju u leasing, zakup odnosno najam morat će biti energetski certificirani od 1. siječnja 2016.

Sto znači energetski certifikat ?

To je dokument koji predočuje energetska svojstva zgrade i koji ima propisani sadržaj i izgled, a mogu ga izdavati ovlaštene osobe.

Koje su vrijednosti energetskog certifikata i na koji se rok izdaje?

Vrijednosti koje su istaknute na energetskom certifikatu odražavaju energetska svojstva zgrade i mogu biti od razreda A+ koji je najekonomičniji do najlošijeg razreda G, a izdaje se na rok od 10 godina . U Republici Hrvatskoj od 1. srpnja 2013.energetski certifikat mora imati svaka zgrada odnosno njezina samostalna uporabna cjelina koja se gradi ili prodaje.

Zgrade, stanovi, uredi i drugo, koji se daju u leasing, zakup odnosno najam morat će biti energetski certificirani od 1. siječnja 2016.
.

Energetski certifikat i promet nekretnina

Vrijednost energetskog razreda nekretnine utječe na njenu tržišnu cijenu ,a energetski certifikat je sastavni dio kupoprodajnog ugovora, te se također mora dati na uvid potencijalnom kupcu prije sklapanja ugovora o kupoprodaji. Kod oglašavanja nekretnina energetski razred objekta mora se navesti u oglasu.

Mi surađujemo s ovlaštenim osobama koje vam mogu pružiti visokokvalitetnu uslugu certificiranja vaše nekretnine te nam se u vezi toga slobodno obratite.